Ασφαλής εγκατάσταση του Windows 7 Service Pack 1

Το Service Pack 1 για Windows 7 και Windows Server 2008 R2 έχει πλέον κυκλοφορήσει. Οι βελτιώσεις που προσφέρει αφορούν την επιδιόρθωση προβλημάτων (bugfixing) και την ασφάλεια, ενώ δεν περιλαμβάνεται καμία οπτική ή εικαστική βελτίωση. Δεν μας πειράζει και τόσο, αφού τα Windows 7 έχουν ήδη ένα πολύ όμορφο και χρηστικό περιβάλλον εργασίας από το οποίο δύσκολα θα ζητούσε κανείς περισσότερα! Στο παρόν άρθρο θα δούμε πως μπορεί κάποιος να αναβαθμίσει στο SP1 τα Windows 7 με ασφάλεια, καθώς πρόκειται για μεγάλη και σημαντική αναβάθμιση, που αν δεν γίνει σωστά πιθανώς να αφήσει το σύστημά μας σε μη λειτουργική κατάσταση.

Αρχικά πρέπει να γίνει μία μικρή προετοιμασία πριν κάνουμε την εγκατάσταση του Service Pack 1. Καταρχάς, βεβαιωνόμαστε ότι διαθέτουμε γνήσιο αντίγραφο Windows, πράγμα που σημαίνει ότι στον υπολογιστή υπάρχει κολλημένο το σχετικό αυτοκόλλητο με το Product Key. Στη συνέχεια πραγματοποιούμε τις παρακάτω ενέργειες.

  • Κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων μας.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι διαθέτουμε τους τελευταίους οδηγούς των συσκευών μας (chipset, κάρτα γραφικών, περιφερειακές συσκευές, κλπ).
  • Windows Update. Εγκαθιστούμε όλες τις ενημερώσεις (εκτός του ίδιου του Service Pack 1) και αν ζητηθεί κάνουμε επανεκκίνηση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου η μοναδική σημαντική ενημέρωση να είναι το Windows 7 Service Pack 1.
  • Έλεγχος για κακόβουλο λογισμικό. Αν δεν υπάρχει κάποιο αγορασμένο προϊόν, συνιστούμε το δωρεάν Avast Free Antivirus και το, επίσης δωρεάν, Spybot S&D.
  • Κάνουμε μία τελευταία επανεκκίνηση του υπολογιστή.
Πλέον, είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε με ασφάλεια το Service Pack 1. Μπαίνουμε στο Windows Update και επιλέγουμε τη μοναδική ενημέρωση που θα πρέπει να υπάρχει, δηλαδή το Service Pack 1. Η διαδικασία διαρκεί πολλά λεπτά και δεν θα έχετε τη δυνατότητα να τη διακόψετε! Οπότε, οπλιστείτε με υπομονή και… καλή εγκατάσταση!
email