Η Microsoft καταργεί τον Live Messenger

msn-skypeΕδώ και αρκετούς μήνες η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι εντός τους πρώτου τετραμήνου του 2013 θα καταργήσει τον Live Messenger. Αν ο Live Messenger εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά στον υπολογιστή σας, μην επαναπαύεστε. Σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί και τότε θα πρέπει αναγκαστικά να κάνετε κάποιες ενέργειες για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τις επαφές που είχατε εκεί. Καθώς η Microsoft εξαγόρασε σχετικά πρόσφατα το Skype, πήρε τη μεγάλη απόφαση να συγχωνεύσει τις δύο υπηρεσίες. Έτσι, στην πραγματικότητα ο Messenger δεν καταργείται ακριβώς, αλλά συγχωνεύεται με το Skype. Ωστόσο, αυτή η συγχώνευση δεν είναι εντελώς αυτόματη και πρέπει να κάνουμε από την πλευρά μας κάποιες ενέργειες ώστε αυτή να γίνει με επιτυχία. Μετά την επιτυχή συγχώνευση των λογαριασμών μας στο Skype και τον Messenger θα είμαστε σε θέση να συνομιλούμε με όλες τις επαφές (Skype και Messenger) μέσα από το Skype!

Καταρχάς, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την τελευταία έκδοση του Skype. Για να το ελέγξουμε από το Skype πατάμε στο Βοήθεια -> Έλεγχος για ενημερώσεις. Αν προκύψει ότι υπάρχει μία ενημερωμένη έκδοση, τότε κάνουμε λήψη και μετά την εγκατάστασή της ξαναδοκιμάζουμε εως ότου ενημερωθούμε ότι διαθέτουμε την τελευταία έκδοση. Αυτή τη στιγμή η τρέχουσα έκδοση είναι η 6.2 .

Έχοντας την τελευταία έκδοση προχωράμε στα επόμενα βήματα. Έχοντας μπει στο Skype, κάνουμε κλικ πάνω στο όνομά μας, που βρίσκεται πάνω αριστερά και ακριβώς κάτω από το μενού. Έτσι θα εμφανιστεί η καρτέλα του λογαριασμού μας όπου πάνω πάνω θα εμφανιστεί το όνομα του Skype λογαριασμού μας. Σε περίπτωση που δεν το θυμόμαστε απ’έξω, το σημειώνουμε γιατί θα μας χρειαστεί. Αφού το σημειώσουμε, πατάμε στο μενού: Skype -> Έξοδος.

Αμέσως θα εμφανιστεί η οθόνη σύνδεσης του Skype και στο πεδίο όνομα θα πρέπει να βλέπουμε το όνομα του Skype λογαριασμού μας. Εδώ λοιπόν, ΔΕΝ βάζουμε τον κωδικό μας ΑΛΛΑ πατάμε στον σύνδεσμο δεξιά που λέει “Εναλλακτικά, συνδεθείτε μέσω: Λογαριασμού Microsoft” (όχι Facebook). Έτσι, θα οδηγηθούμε σε μία νέα οθόνη όπου θα μας ζητηθεί να συνδεθούμε στο Skype με τον λογαριασμό Microsoft που διαθέτουμε. Αν αναρωτιέστε αν διαθέτετε τέτοιο λογαριασμό, η απάντηση είναι καταφατική. Ο λογαριασμός σας στον Messenger είναι ένας λογαριασμός Microsoft. Οπότε, εισάγετε τον λογαριασμό Microsoft που χρησιμοποιείτε για τη σύνδεσή σας στο Messenger, με τον αντίστοιχο κωδικό φυσικά.

Microsoft_merging_Messenger_with_Skype_inline_imageΜόλις επιβεβαιωθεί ο κωδικός θα βρεθείτε μπροστά σε μία οθόνη που θα σας ρωτάει αν έχετε ήδη έναν λογαριασμό Skype ή αν είστε νέος χρήστης της υπηρεσίας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα σας γίνει αυτή η ερώτηση, οπότε αν απαντήστε “Νέος χρήστης” τότε θα είναι πολύ δύσκολο μετά να συνενώσετε τους δύο λογαριασμούς σας. Οπότε, απαντήστε “Διαθέτω ήδη ένα λογαριασμό Skype”. Αμέσως μετά θα σας ζητηθεί να εισάγεται το όνομα του Skype λογαριασμού σας (τον είχατε σημειώσει στο δεύτερο βήμα) μαζί με τον σχετικό κωδικό.

Αν ο κωδικός εισήχθηκε σωστά, θα κληθείτε να επιβεβαιώσετε τη συγχώνευση των δύο λογαριασμών. Επιβεβαιώστε πατώντας “Συνέχεια”. Ακολουθείστε τα βήματα του οδηγού για να ρυθμίσετε το μικρόφωνο και την κάμερα που πιθανώς διαθέτετε και… είστε έτοιμοι!

Τι κερδίζετε με τη συγχώνευση;

Καταρχάς, δεν χάνετε τίποτα. Απεναντίας αποκτάτε πολλά οφέλη. Πρώτον, δεν χρειάζεστε άλλο τον Messenger. Όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε από το μενού των επαφών σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσα από το Skype τόσο με τις υφιστάμενες επαφές Skype όσο και με αυτές που είχατε στον Messenger. Επιπλέον, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για την επερχόμενη υποχρεωτική κατάργηση του Messenger και την επίσης υποχρεωτική μετάβαση στο Skype. Τέλος, το Skype είναι ένα πολύ πιο σύγχρονο πρόγραμμα που είναι διαθέσιμο για πληθώρα συσκευών και λειτουργικών συστημάτων. Έτσι εξασφαλίζετε ότι η επικοινωνία σας με όλες τις επαφές σας θα συνεχίσει να υποστηρίζεται πλήρως για πολλά χρόνια ακόμα!

Φυσικά, αν επιθυμείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά τον Messenger, μπορείτε να κάνετε ακόμα και αν έχετε κάνει την παραπάνω συγχώνευση. Θα πρέπει όμως να έχετε στο μυαλό σας ότι πολύ σύντομα η υπηρεσία Messenger θα καταργηθεί. Και όταν έρθει αυτή η ώρα, τότε η χρήση του Skype θα είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας με τις επαφές σας στο Messenger.

email