Μπλόκο στις διαφημίσεις

Στα πιο εκνευριστικά πράγματα στην πλοήγηση στο Internet συγκαταλέγονται σίγουρα οι διαφημίσεις. Αν ο browser που χρησιμοποιείται είναι ο Mozilla Firefox ή ο Chromium ή τα παράγωγά του (ChromePlus, Google Chrome, κλπ) τότε η λύση στο πρόβλημα είναι μερικά κλικ μακρυά! Εδώ και καιρό κυκλοφορούν μερικά πολύ καλά και ασφαλή plugins που “καθαρίζουν” τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε από τις διαφημίσεις. Εμείς έχουμε να προτείνουμε 3 πολύ καλές και δοκιμασμένες λύσεις.

  • AdThwart
  • AdBlock
  • AdSweep
Και τα τρία παραπάνω θα τα βρείτε σε μορφή plugins για τους browser Mozilla Firefox και Chrome. Η χρήση τους απλή, ενώ επιτρέπουν την προσθήκη εξαιρέσεων. Οι εξαιρέσεις είναι πολύ χρήσιμες, καθώς μερικά sites δεν εμφανίζονται σωστά μετά το φιλτράρισμα (σπάνιο αλλά υπαρκτό φαινόμενο) ενώ ενδέχεται να θέλουμε για κάποιο λόγο να προβάλλονται οι διαφημίσεις σε κάποια sites. Στην τελική, η διαφήμιση μπορεί να είναι διακριτική έως και χρήσιμη, αρκεί να μην γίνεται σε υπερβολικό και ενοχλητικό βαθμό.

Για να τα βρείτε και να τα εγκαταστήσετε στον browser σας ανατρέξτε στις αντίστοιχες συλλογές πρόσθετων που παρέχει ο κατασκευαστής. Για τον Mozilla Firefox δείτε εδώ ενώ για τον Chrome εδώ. Στις αντίστοιχες σελίδες κάντε αναζήτηση καθενός από τα τρία plugins.

Τα τρία plugins μπορούν να συνυπάρχουν, αλλά προτείνεται κάθε φορά η χρήση μόνο ενός από αυτά. Προσωπικά, παρότι έμεινα ευχαριστημένος από όλα αποφάσισα να κρατήσω το AdThwart. Ίσως επειδή με βόλεψε ο εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορώ να προσθέσω μία εξαίρεση. Το σίγουρο είναι ότι αν συνηθίσεις να πλοηγείσαι χωρίς διαφημίσεις, όταν αποχωριστείς κάποιο από αυτά τα φίλτρα απορείς πως  “ζούσες” χωρίς αυτά!!
Enjoy! 8)
email