Συνεργασία ακαδημαϊκών κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ στην Αθήνα

Την Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010, έγινε μία συνάντηση μεταξύ των κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ) με σκοπό τη συζήτηση για έναρξη κοινής δράσης και συνεργασίας. Το κάλεσμα έγινε από την κοινότητα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν οι κοινότητες της ΑΣΟΕΕ, του Καποδιστριακού και του ΕΜΠ. Η κοινότητα του Πα.Πει. δεν κατάφερε να συμμετάσχει, αλλά έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ελπίζουμε σε συμμετοχή στο επόμενο ραντεβού.

Σε ένα όμορφο κλίμα συζητήθηκε η δράση της κάθε κοινότητας, η μέχρι τώρα πορεία της, τα προβλήματα και οι προβληματισμοί. Στα πλαίσια της συνεργασίας υπήρξε δέσμευση για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και παρουσιάσεων. Από πλευράς κοινότητας ΕΜΠ έγινε η πρόταση για ένα project με σκοπό τη συγγραφή ενός ελεύθερου βιβλίου που θα αποτελέσει βοήθημα για τους ενδιαφερόμενους νεαρούς φοιτητές των σχολών πληροφορικής στα πρώτα τους βήματα στο ελεύθερο λογισμικό. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει βάση για σειρά παρουσιάσεων που από κοινού θα διοργανώσουν οι κοινότητες ή η κάθε μία ξεχωριστά. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από όλους τους συμμετέχοντες και ήδη έχουν ξεκινήσει οι τεχνικές διαδικασίες για δημιουργία λίστας ώστε να βρίσκονται όλες οι κοινότητες σε επαφή.

Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει διάθεση και έδαφος για συνεργασία. Με την αρχή του νέου ακαδημαϊκού έτους θα φανεί η πορεία της συνεργασίας. Ελπίζουμε όλοι για το καλυτερο και δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να καρποφορήσει η προσπάθεια! Η συνέχεια από Σεπτέμβρη. Προς το παρόν… Καλό καλοκαίρι!! 🙂

email